Niemal 10 lat
doświadczenia
Posiadamy olbrzymie doświadczenie w zakresie lakierów hybrydowych, dzięki temu zaufały nam już miliony Polek.
Gwarancja
trwałości
Odporny na uszkodzenia lakier hybrydowy otacza paznokcie pięknym kolorem i blaskiem nawet do 3 tygodni.
Lakiery nr 1
w Polsce
Dziękujemy za Wasze zaufanie!
*Według badań Kantar Polska aż 48% kobiet regularnie używa lakierów hybrydowych Semilac. Badanie przeprowadzono w sierpniu 2022 r. na próbie kobiet 18-60 lat, używających lakierów do paznokci.
Ponad 300
kolorów
W naszym bogatym portfolio na pewno znajdziesz kolor, który najlepiej podkreśli Twoją osobowość, moc i temperament.
Czerwień z charakterem
Charakterystyka
Krycie:
Pełne
Efekt:
Szybki manicure
Grupa kolorystyczna:
Czerwone
Opis
Czerwony lakier, wprowadzający koloryt gdziekolwiek zdecydujesz się pójść. Unikatowa receptura 3 w 1 sprawia, że aplikacja nie wymaga nakładania osobnej bazy i topu, co znacznie skraca czas robienia manicure. Dzięki dokładnemu pędzelkowi nie musisz martwić się o precyzję aplikacji - aż po same skórki.Jakość i bezpieczeństwo otrzymasz w bonusie - do produkcji tego wegańskiego lakieru nie zostały użyte produkty pochodzenia zwierzęcego, a lakier przeszedł szczegółowe badania dermatologiczne.Radość na dłużej - butelka o pojemności 5 ml zapewni Ci aż 8 całościowych aplikacji manicure (przy rekomendowanym nanoszeniu 3 cienkich warstw produktu).
Czas utwardzania
Lampa UV LED 12 W – 2 x 60 sek.
lampa UV LED 15W/24– 60 sek.
Lampa UV LED 24W/48 - 60 sek.
Lampa UV LED 24W/36 – 60 sek.
Lampa Diamond UV LED 36W/54 - 60 sek.
Lampa Diamond UV LED 24W/48 - 60 sek.
lampa UV LED 15W/24– 60 sek.
Lampa UV LED 24W/48 - 60 sek.
Lampa UV LED 24W/36 – 60 sek.
Lampa Diamond UV LED 36W/54 - 60 sek.
Lampa Diamond UV LED 24W/48 - 60 sek.
Stosowanie
PRODUKT OTWIERAĆ I STOSOWAĆ W TEMPERATURZE POKOJOWEJ.
SEMILAC ONE STEP HYBRID – INSTRUKCJA UŻYCIA:
KROK 1 – Nadaj kształt paznokciom i zmatuj płytkę, odtłuść paznokcie Semilac Nail Cleaner.
KROK 2 – Pomaluj paznokcie cienką warstwą lakieru, pomaluj także brzeg paznokcia.
KROK 3 – Utwardź w lampie. Powtórz kroki 2 i 3 nakładając grubsze warstwy aż do uzyskania satysfakcjonującego krycia.
KROK 4 – Przetrzyj paznokcie wacikiem nasączonym Semilac Nail Cleaner.
KROK 5 – Wypoleruj paznokcie oliwką lub polerką o gradacji 4000.
INSTRUKCJA ZDEJMOWANIA:
KROK 1 – Nasącz acetonem lub płynem Semilac Remover waciki
Semilac Remover Wraps.
KROK 2 – Przyłóż waciki do płytki paznokcia i owiń dokładnie każdy palec folią na 10-15 minut.
KROK 3 – Zdejmij folie i usuń lakier za pomocą patyczka drewnianego lub pushera. Jeśli lakier nie schodzi, ponownie nałóż nasączone folie na paznokcie na kilka minut i powtórz ten krok.
KROK 4 – Wyrównaj powierzchnię płytki paznokcia blokiem polerskim Semilac.
Moc kolorów w naszych rękach
Skład
Di-HEMA Trimethylhexyl Dicarbamate, HEMA, Isobornyl Methacrylate, Cellulose Acetate Butyrate, PEG-9 Dimethacrylate, Glycol HEMA-Methacrylate, Hydroxycyclohexyl Phenyl Ketone, Trimethylbenzoyl Diphenylphosphine Oxide, Silica, Bis(Methacryloyloxyethyl) Phosphate, Hydroquinone, p-Hydroxyanisole, (+/-) CI 77891, CI 15850, CI 15880, CI 77007, CI 42090, CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI 19140, CI 45410, CI 47005, CI 73360, CI 77266.
Środki ostrożności
- Chronić przed dziećmi.
- Proszę uważnie przeczytać sposób użycia.
- Unikać kontaktu ze skórą.
- Unikać kontaktu z oczami.
- Nie wdychać bezpośrednio par produktu.
- Może powodować reakcję alergiczną.
- Należy utwardzić w lampie UV/LED.
- Tylko do użytku profesjonalnego.
PRZECIWWSKAZANIA:
- Jakiekolwiek zmiany chorobowe płytki oraz w okolicy płytki paznokcia m.in.: grzybica paznokci i około paznokciowa
zanokcica
drożdżyca w obrębie pola zabiegowego
brodawki okołopaznokciowe i podpaznokciowe
łuszczyca paznokci. - Oddzielanie się płytki paznokciowej (onycholiza).
- Stany zapalne lub alergiczne.
- Urazy paznokci
infekcje paznokci i ich okolic. - Skaleczenia w obrębie pola zabiegowego.
- Podrażnienia skórek oraz płytki paznokciowej powstałe w trakcie wykonywania klasycznego manicure np. w trakcie wycinania skórek.
- Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników produktu.