Chat with us, powered by LiveChat

POBIERZ NASZĄ NOWĄ APKĘ: MÓJ SEMILAC

Smaczna kolekcja Flavours i wywiad z Kingą Paruzel

O pasji do gotowania, smakach i najnowszej kolekcji Flavours rozmawiamy z Kingą Paruzel -  finalistką 1 edycji Masterchefa, blogerką kulinarną, ambasadorką kolekcji Flavours!
  • Zacznijmy od sprawy z naszej perspektywy najważniejszej - czy kolor odgrywa istotną rolę w procesie tworzenia kuchennych dzieł?Zdecydowanie! Nie wyobrażam sobie życia bez koloru, a co dopiero kuchni pozbawionej barw! To właśnie w tym miejscu widać, jak istotny jest kolor. Co ciekawe i warte podkreślenia, najzdrowsze produkty mają najpiękniejsze kolory! Pomyśl o mnogości barw owoców i warzyw, a za tym stoi mnóstwo wartości. Kolor ma siłę!
  • Dekoracja dań czyni z nich czasem prawdziwe arcydzieła. Skąd czerpiesz pomysły na wzbogacenie jedzenia odpowiednią formą podania?Od zawsze inspirowała mnie natura - to ona wytycza cały nasz biologiczny zegar. Latem dania wykańczam soczyście czerwonymi truskawkami, jesienią królują takie kolory, jak pomarańcz, fiolety i brązy. Wkradają się one do mojej kuchni tworząc rozgrzewające zupy czy zapiekanki. Zimowe błękity i biele sprawiają, że intensywniej smakujemy świąteczną magię i kuchnię pełną cynamonu. Wiosna to prawdziwa eksplozja zieleni i żółci - jak widzisz, wszystko u mnie buduje kolor :)- Czy prawdą jest, że je się oczami? Jest tak w Twoim przypadku - potwierdzasz?Oczywiście, że tak. Wybierając zdjęcia, które pojawią się na moim blogu zawsze staram się, aby były to te najapetyczniejsze, zachęcające widza czy czytelnika do odtworzenia mojej kuchennej wariacji w domu. Za sprawą pięknego wyglądu jesteśmy w stanie rozbudzić ciekawość i taką pozytywną zazdrość. Jeżeli zobaczymy u kogoś coś ładnego, apetycznego - od razu chcemy mieć to samo. Wszytko zawsze zaczyna się od spojrzenia!- Czy kolory często są dla Ciebie inspiracją podczas wspinania się na wyżyny swoich kulinarnych możliwości?Bardzo często! Zawsze kiedy przygotowuję danie, wybieram sobie kolor przewodni, na którym opieram całą kompozycję.- Teraz Twoja chwila prawdy! Gotowanie czy jedzenie – przyznaj się, co sprawia Tobie większą przyjemność?Jedno bez drugiego nie ma sensu. Obie czynności kocham równie mocno!- Jaki kolor najapetyczniej prezentuje się na Twoich paznokciach?  Wszystko zależy od pory roku. Lepiej czuję się w intensywnych barwach.- Który z 9 smacznych kolorów Flavours skradł Twoje serce i dlaczego wybór padł właśnie na niego?Moje serce skradła cała kolekcja. Jest różnorodna i piękna. Nie mam tu swojego faworyta.- Jakie kobiety, Twoim zdaniem, najlepiej wyrażą siebie kolorami z kolekcji Flavours?Ta kolekcja jest dla osób odważnych, chętnych do poznawania świata, wesołych i aktywnych.- "Cokolwiek robisz - rób to ze smakiem" – jak Ty odbierasz te słowa?Dla mnie to kwintesencja treściwego życia, z którego czerpię satysfakcję, jestem dumna i każdego dnia chcę więcej. To po prostu życie z pasją i wartością.- Towarzyszyłaś nam podczas minionych targów kosmetycznych w Warszawie. Co było dla Ciebie największą niespodzianką podczas tej barwnej imprezy?To moje pierwsze targi kosmetyczne. Jestem niesamowicie zaskoczona popularnością tego wydarzenia. Nie sądziłam, że aż tyle osób interesuje się tym tematem!- A czym, według Ciebie, udało się nam zaskoczyć klientki? I jakie one według Ciebie są?!Współczesne klientki są bardzo wymagające, świadome i z pewnością nowoczesne. Lubią poszukiwania inspiracji, a zaskakuje je sam produkt - oczywiście pozytywnie!
Wysmakowane kolory kolekcji Flavours zainspirowały Kinga Paruzel do stworzenia bardzo kolorowych potraw! Przepisy znajdziecie na naszym blogu: http://blog.semilac.pl/smaczna-kolekcja-flavours/