Pierwsza część eventu to blok trzech warsztatów, na których blogerzy mieli okazję wykazać się kreatywnością oraz bliżej poznać podczas pracy w grupach. Pierwszy z warsztatów to wspólne tworzenie bukietów florystycznych inspirowanych kolekcją Special Day. Warsztat drugi to doskonała okazja do poznania od kuchni kolekcji Sweets&Love, czyli przygotowywanie słodko nadzianych pralinek pod okiem mistrza cukiernictwa. Podczas ostatniego z bloków odbyła się przedpremierowa prezentacja nowości Semilac przez instruktorki Akademii Semilac. Najnowsza kolekcja My Story została uzupełniona o śródziemnomorski przysmak o rześkim aromacie, czyli Semilac 168 Fresh Pistachio oraz wysmakowane źródło przyjemności i ciepły wieczór u boku ukochanego, czyli Semilac 154 Salmon Dream. Afterparty rozpoczął koncert Agnieszki Flis na jedynych w Europie diamentowych skrzypcach. Świetna zabawa (nie tylko podczas warsztatów) towarzyszyła nam do białego rana. Dziękujemy za przybycie i do zobaczenia już niebawem.:)